رسانه اسرائیلی: بهبودی اقتصاد اسرائیل تا سال ۲۰۲۶ غیرممکن است

به نوشته رسانه اسرائیلی Globes، تهاجمات نظامی اسرائیل، نه‌ تنها هزینه‌های انسانی سنگینی به همراه داشته، بلکه اقتصاد رژیم را در آستانه یک بحران جدی قرار داده است.
رسانه اسرائیلی: بهبودی اقتصاد اسرائیل تا سال ۲۰۲۶ غیرممکن است
کد خبر:۸۲۴۲

به گزارش اقتصاد معاصر به نقل از رسانه اسرائیلی Globes، اسرائیل در سال‌های اخیر، با چالش‌های اقتصادی و اجتماعی گسترده‌ای روبه‌رو بوده که ناشی از تهاجمات نظامی مستمر به سرزمین‌های اشغالی و کشورهای همسایه است. این درگیری‌ها نه‌ تنها به وخامت اوضاع انسانی و افزایش تنش‌های دیپلماتیک منجر شده، بلکه اقتصاد این رژیم را نیز تحت فشار شدید قرار داد. 

با ادامه تهاجم اسرائیل، گزارش «اس‌آن‌پی گلوبال»، پیش‌بینی می‌کند که اقتصاد اسرائیل در سال ۲۰۲۴ رشد صفر درصدی را ثبت خواهد کرد که نشان‌دهنده کاهش تولید ناخالص داخلی سرانه است. فقط در سال ۲۰۲۵، اقتصاد با رشد متوسط ۲.۲ درصدی شروع به بهبود می‌کند. 

اس‌آن‌پی گلوبال در جدیدترین گزارش خود درباره اسرائیل که به تازگی منتشر شد، می‌گوید که انتظار می‌رود، اگر تهاجم اسرائیل به سرزمین‌های اشغالی و لبنان تا سال ۲۰۲۵ ادامه یابد، این امر بهبود اقتصادی این کشور را تا سال ۲۰۲۶ به تعویق خواهد انداخت. با این چشم‌انداز منفی، هیچ اقدام جدیدی در مورد رتبه‌بندی اقتصادی تل‌آویو پس از این گزارش وجود ندارد. 

کسری بودجه تل‌آویو تا پایان ۲۰۲۴ به ۹ درصد تولید ناخالص داخلی می‌رسد

به گفته اس‌آن‌پی گلوبال، کسری مالی اقتصاد اسرائیل در پایان سال ۲۰۲۴ به ۹ درصد تولید ناخالص داخلی منجر خواهد شد و تا سال ۲۰۲۷ در سطح بالای ۵ تا ۶ درصد تولید ناخالص داخلی باقی خواهد ماند.

به نوشته این رسانه، پبش‌بینی می‌شود، بدهی خالص دولتی تا سال ۲۰۲۷، تقریبا ۷۰ درصد تولید ناخالص داخلی باشد که ۱۲ درصد نسبت به سال ۲۰۲۳ بیشتر خواهد بود. 

اس‌آن‌پی همچنین اشاره کرد، روابط با متحدان اصلی، وضعیت انسانی وخیم و افزایش تعداد غیرنظامیانی که در غزه به طور فزاینده‌ای شهید شدند، منجر به اختلافات عمومی بین  نخست‌ وزیر اسرائیل و متحدان اصلی از جمله آمریکا و بریتانیا شده است.

همه این رخ‌‌دادها باعث افزایش کسری مالی، افزایش بدهی خالص دولتی، تشدید اختلافات دیپلماتیک و در نتیجه کاهش اعتماد داخلی و افزایش فشار برمردم می‌شود. 

تهاجمات نظامی اسرائیل، نه‌ تنها هزینه‌های انسانی سنگینی به همراه داشته، بلکه اقتصاد این رژیم را در آستانه یک بحران جدی قرار داده است. رشد صفر درصدی در سال ۲۰۲۴، افزایش کسری مالی و بدهی عمومی و همچنین اختلاف‌های شدید با متحدان بین‌المللی نشان‌دهنده کاهش توانایی این رژیم برای مقابله با بحران‌های داخلی و خارجی است. این در حالی بوده که بدون توقف درگیری‌ها و اصلاحات گسترده اقتصادی، اسرائیل در سال‌های آینده با چالش‌های بیشتری روبه‌رو خواهد شد.

ارسال نظرات